OVOG PUTA – POHVALE!

Gradski sekretarijat za saobraćaj promptno je reagovao na propuste u izvodjenju radova u Mišarskoj ulici i kao rezultat, danas, imamo sledeću situaciju:

1.       Kaldrma koja je stavljana, verovatno zbog svojih manjih dimenzija, da popuni rupe između granitnih kocki – uklonjena je. Verujemo da će na upražnjena mesta biti vraćene granitne kocke I da će tako Mišarska osvanuti kao jedinstvena estetska celina.

2.       Primetno je povećan broj ljudi koji nadziru radove i koji su spremni da izađu u susret, najčešće opravdanim primedbama stanara. Lepo je kad te saslušaju i razumeju!

3.       Oko najproblematičnijih delova u ulici – a to su ulazi i podrumski prozori, koji su se našli u ravni sa novopostavljenim kolovozom ili na nekim mestima i ispod njega, izvođači su počeli da postavljaju granitne prepreke, koje će sprečavati da zgrade u ulici budu poplavljene i koje   izgledaju sasvim pristojno.

4.       Kocke u Svetozara Markovića, ispred škole, umrljane uljem, takođe se zamenjuju. Upravo ta vrsta pažnje,  za nešto što je naizgled sitnica, neophodna je da bi Mišarska zaista postala jedinstvena i lepa ambijentalna urbana celina.

5.       Za nekoliko nerešenih preostalih problema, ispred zgrada 11, 12,13,14 imamo čvrsta obećanja da će biti rešeni tokom sledeće nedelje.

6.       Iskrivljene šipke za vodovodne ventile se zamenjuju u celoj ulici

Čini se da da je barijera nepoverenja i nerazumevanje izmedju gradjana i gradskih vlasti ozbiljno popustila i da su konačno obe strane koncentrisane na pronalaženje najoptimalnijnih, efikasnih i realnih rešenja, za ovu, ipak, eksperimentalnu ulicu.

Ubeđeni smo, evo pred kraj prvog dela posla, u to, da Mišarska ulica, uz sve poteškoće kroz koje smo prolazili i mi, stanari, a i Sekretarijat za saobraćaj, u pokušaju da uskladimo prava i životne potrebe, sa gradskim potrebama, planovima i normama – ukoliko se završi happy end-om,  a sve je izvesnije da hoće – može da posluži i građanima i gradskim vlastima kao svojevrstan obrazac za neke buduće planove i neke buduće (ne)sporazume.

A taj obrazac glasi:  Beogradu su neophodni uporni i jedinstveni građani, argumentovan i civilizovan dijalog i gradske vlasti tolerantne i spremne na saradnju, da bi se uspešno modernizovao i  kvaliteno rešavao svoje probleme.

U ime gradjana Mišarske ulice
Aleksandar Gavrilović

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to OVOG PUTA – POHVALE!

  1. Djordje Alempijevic says:

    Zamenjujuci vodovodne cevi od ulice do vodomera u zgradi br. 4, radnici Beogradskog vodovoda ostavili su potpuno raskopan pod u podrumu, zamenili cev i otisli. Drugim recima, nakon ovih radova nisu pod doveli u prvobitno stanje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.