Mišarska , pred svečano otvaranje, kraj septembra 2010.

Poštovana gospodo iz Sekretarijata za saobraćaj

Budući da  rekonstruisanu Mišarsku ulicu, čak i u plaćenim TV oglasima navodite kao primer uspešnog posla – mi stanari Mišarske želimo da vas OPOMENEMO na činjenicu da je stanje u našoj ulici – GORE nego ikad!!!
O tome najbolje svedoče fotografije koje smo nasumice slikali i koje prikazuju opšti haos i nepoštovanje propisa i signalizacije, nesnosne gužve i jednu PONOVO nebezbednu i neregulisanu ulicu!
Istovremeno je potpuno nemoguće da se zaustavi vozilo pred nekim objektom i obavi utovar ili istovar.
A svaki dan je tako! Dobro pogledajte ove fotografije i videćete da ovde više za pešake mesta nema! A ni za automobile.
Sve to se moglo izbeći da ste poštovali dogovor koji smo postigli na zajedničkom sastanku i da ste se na BILO koji način potrudili da obezbedite da se u Mišarskoj ZAISTA ograniči  saobraćaj motornim vozilima. Sećate se: vaš je predlog bio da se uvede zabrana ulaska i parkiranja za sve automobile osim za automobile stanara, što smo prihvatili, govorili smo o pojačanom prisustvu policije, izdavanju PPK kartica za stanare i dozvola za zaposlene u Mišarskoj, pa čak i o fizičkom zatvaranju ulice – propadajućim stubićem, rampom …
Ništa, ali baš ništa, od toga niste organizovali i prepustili ste ulicu, pešake, stanare potpunoj anarhiji. Ulazi kad ko hoće kolima, parkira se ko hoće i gde hoće, na dozvoljenim i nedozvoljenim mestima, zatvaraju se pri tom prilazi garažama, prolazak kroz ulicu postao je moguć samo stručnjacima za VELESLALOM…A za pešake – ko te pita, oni su normalno – sigurni, imaju ulicu usporenog saobraćaja!
Ima li potrebe da vas podsećamo  – govorili ste da je prvi razlog ove skupe rekonstrukcije -BEZBEDNOST!
Nikad Mišarska nije bila zakrčenija i nebezbednija nego sada! Ranije je barem navraćao pauk i odnosio nepropisno parkirana vozila, pa je potom makar par sati vladao red. Sad ni njih više nema – valjda ni oni ne znaju šta se sme, a šta ne sme u ovoj ulici?!?!
Govorili ste  o tome da je to ulica koja treba da se vrati pešacima i da deca treba da se igraju po kolovozu! Da, igraju se – izmislili su jednu novu i lepu urbanu igru –  „spasi živu glavu“!
Objasnite vi nama, gradjanima i stanarima – ZAŠTO  ništa niste učinili, sem one golgote od gradjevinskog dela posla, da ispunite naš ZAJEDNIČKI dogovor i učinite ovu ulicu BEZBEDNOM?

Mislili smo da smo napravili smo čvrst i jasan dogovor, sa jedne strane – mi stanari ulice, potpomognuti obližnjom školom i sa druge  – vi, gradski funkcioneri. Mislili smo da je dogovor nešto što obavezuje.
Stavili ste 3 saobraćajna znaka, koja niko ne poštuje i ne vidi i time ste mislili da je problem rešen???
Da li ste edukovali vozače o ulicama usporenog saobraćaja? A sam Sekretar je u svakom nastupu govorio da je to NUŽNO!
Da li je ikad iko iz Sekretarijata za saobraćaj proverio kako ova ulica funkcioniše od rekonstrukcije?
Da li su obezbedjene PPK kartice za stanare?
Da li saobraćajna policija nadgleda ko sve prolazi ulicom?
Da li Parking servis interveniše zbog gomile nepropisno parkiranih automobila?
Da li iko kontroliše brzinu kojom vozila prolaze ovom lažnom zonom usporenog saobraćaja?

Ništa se od toga se nije desilo, nikoga ne zanima, imate svoju ulicu usporenog saobraćaja, na PAPIRU je sve OK – i naravno, kao svaka dobra birokratija – naprasno ste zaboravili na sve naše dogovore!
Mi ćemo se sa svoje strane ponovo potruditi da obavestimo javnost kako i na koji način delovi gradske vlasti poštuju dogovore sa gradjanima i na primeru Mišarske ulice ćemo svima pokazati koliko su katastrofalni rezultati lošeg planiranja i neodgovornog gazdovanja resorima koji su vam povereni.
Budući da protestujete zbog nepotpisanih natpisa na ovom sajtu:
U ime stanara Mišarske ulice
Aleksandar Gavrilović
Mišarska 13

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.