Skip to content

N1 – NMZ: Odbačen zahtev za izdavanje lokacijskih uslova za spornu sedmospratnicu u Mišarskoj

  • by

Posle skoro četiri meseca odbačen je zahtev za izdavanje lokacijskih uslova koji je podneo “KDS – M” doo iz Kraljeva za izgradnju sedmospratnice u Mišarskoj 9 na Vračaru, saopštilo je udruženje “Naša mesna zajednica” (NMZ).

Sedmospratnica je, kako navode iz NMZ-a, planirana protivzakonitim urbanističkim projektom koji je u julu ove godine usvojila Komisija za planove Skupštine grada Beograda kojom predsedava glavni urbanista Marko Stojčić. Ovaj urbanistički projekat je, kako se ističe, po svim osnovama u suprotnosti sa planovima višeg reda, što je još jedan u nizu primera zloupotrebe urbanističkih projekata.

Iz ovog udruženja podsećaju da da izgradnja ove zgrade u Mišarskoj 9 ugrožava spomenik kulture Kuću Bogdana Gavrilovića u broju 11.

„Kući Bogdana Gavrilovića kao i ostatku Mišarske ulice će biti blokirano dnevno svetlo ukoliko se novoplanirana zgrada od skoro 28 metara sazida na 0 metara razmaka od spomenika kulture umesto minimalnih 14 metara. Temelji susednih zgrada će biti potkopani zbog izgradnje podzemne garaže i postoji realna opasnost da se spomenik kulture obruši kao što je to bio slučaj sa Vidovdanskom“, upozoravaju iz NMZ.

Kompletnu vest možete videti na
https://n1info.rs/vesti/nmz-odbacen-zahtev-za-izdavanje-lokacijskih-uslova-za-spornu-sedmospratnicu-u-misarskoj/